Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Peter200772
Bywalec forum
Posty: 17
Rejestracja: 03/06/2013, 14:56
BMW: Bmw E46 2.0D 136KM Sedan
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Białogard
Kontakt:

Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Postautor: Peter200772 » 17/07/2013, 19:32

Witam, mam problem, jade sobie wczoraj spokojnie autkiem i nagle zgaslo i juz nie chce wogole odpalic. Wiem wiem, najczesciej pada VP44,ale sprawdzalem pompke paliwa i po przekreceniu zaplonu jej nie slychac a po podlaczeniu na :) :) krotko dziala, po prostu po przekreceniu zaplonu pompka nie dziala bo nie ma pradu. A i dodamm, ze po podlaczeniu pompki na krotko auto i tak nie odpalilo. Czy to moze miec cos wspolnego z pompam wtryskowa? Mial ktos podobny problem? Dziekuje Za kazda poradee


Edit.udalo mi sie odpalic auto. Pompa wtryskowa jest ok. Nie dziala pompka paliwa po wlaczeniu zaplonu, nie podaje paliwa do filtra, zaznaczam , ze pompka na krotko dziala. Sprawdze jeszcze przekaznik odpowiadajacy za pompke paliwa. Jak macie jakies pomysly dlaczego nie ma napiecia w pompce to piszcie, kazda rada jest cenna :) :)
Ostatnio zmieniony 18/07/2013, 0:01 przez Peter200772, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5135
Rejestracja: 12/07/2011, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Postautor: MARC » 17/07/2013, 19:45

Popraw tytuł wątku zgodnie z regulaminem. :evil:

Peter200772
Bywalec forum
Posty: 17
Rejestracja: 03/06/2013, 14:56
BMW: Bmw E46 2.0D 136KM Sedan
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Białogard
Kontakt:

Postautor: Peter200772 » 19/07/2013, 0:31

Nie ma nikogo kto moglby mi doradzic? Przekaznik mam sprawny. Dzisiaj podlaczylem osobno pompke z aku na krotko i normalnie auto smiga. Nie moge znaleac przyczyny czemu nie ma pradu na kostce od pompki :(

Awatar użytkownika
yampik
Bywalec forum
Posty: 992
Rejestracja: 09/06/2013, 11:57
BMW: E46 Sedan 325 M54
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Olsztyn
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Postautor: yampik » 19/07/2013, 19:46

imobiliser ?

weź podskocz do elektryka i niech sprawdzi gdzie się prąd gubi ;)

tomaszflisek
Bywalec forum
Posty: 13
Rejestracja: 09/08/2013, 8:18
BMW: bmw e46 320d
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Kołobrzeg
Kontakt:

Postautor: tomaszflisek » 09/08/2013, 17:34

bardzo dziwne ponieważ nawet bez tej pompki auto powinno zapalić ...



Wróć do „Diesel”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość